Deze website wordt verzorgd door Slot Letselschade.

Wilt u meer informatie of gebruik maken van onze kosteloze rechtsbijstand? 

Vult u dan vrijblijvend onderstaand formulier in.

Of bel ons op 030-6980690.
 

Velden gemarkeerd met * zijn vereist.

whiplash, whiplashletsel, schade

 

Whiplash is een onbegrepen letsel. Letterlijk en figuurlijk.

Op deze site vindt u meer uitleg over de medische en juridische kanten van whiplash. 

Whiplashletsel gaat vaak over, maar soms is sprake van blijvende klachten en beperkingen.

Het is verstandig om bij klachten die langer aanhouden een belangenbehartiger in de arm te nemen.

Dat hoeft niets te kosten, als de aansprakelijkheid voor het ongeval waarbij de klachten zijn veroorzaakt vaststaat. 

Wilt u meer weten of wilt u ons inschakelen om uw schade te claimen?

Neem dan kosteloos en vrijblijvend contact met ons op.

 

T:  030-6980690

M: info@slotletselschade.nl

I:   www.slotletselschade.nl

 

 

 

Get connected!

Whiplash, een onbegrepen letsel.

Whiplash is een onbegrepen letsel. Letterlijk en figuurlijk.

Anders dan bij bijvoorbeeld een beenbreuk, valt whiplashletsel meestal niet waar te nemen door middel van röntgenfoto's, MRI etc.. Omdat het letsel op deze wijze dan niet direct waarneembaar is, maar slechts de gevolgen ervan, menen sommige artsen dat het letsel niet bestaat, of ' slechts'  een psychische klacht betreft. Hoewel er iedere paar jaar een arts opstaat die claimt de oplossing te hebben, zijn de behandelresultaten vaak teleurstellend. Het is dus medisch letterlijk een grotendeels onbegrepen letsel.

Maar ook de directe omgeving van een slachtoffer begrijpt het vaak niet. Aan het slachtoffer is vaak niet veel te zien. Is er in het begin nog compassie, veel slachtoffers stuiten na verloop van tijd toch vaak op onbegrip. Sociaal isolement komt dan ook helaas veel voor bij dit letsel. 

Whiplash en schade

Deze website kiest niet voor een algemene invalshoek, maar benadert whiplasletsel vanuit het schadebegrip. Want hoewel whiplash medici vaak nog voor raadsels stelt, gaan rechters ervan uit dat er schade is als de klachten consistent en reëel  zijn. Meer hierover vindt u onder het tabblad Rechtspraak over whiplash.

Whiplash lijdt vaak tot schade. Deze schade is verhaalbaar als het letsel is veroorzaakt door een ander. Bij blijvende klachten kan de schade sterk oplopen. Denk daarbij aan schade vanwege verlies van inkomen, behoefte aan zorg, het niet meer zelf kunnen doen van het huishouden en het moeten inhuren van anderen voor het onderhoud aan huis en tuin. Maar uiteraard ook aan de immateriele schade, ook wel smartengeld genoemd.

Wat te doen?

Als er sprake is van klachten die niet direct weggaan, dan is het verstandig om de huisarts te bezoeken. Dit niet alleen voor medisch advies, maar ook om later aan te kunnen tonen dat er klachten waren. Want helaas zijn sommige verzekeraars er meesters in om twijfel te zaaien. Dan kan maar beter vastliggen dat de klachten er echt waren en er al snel medische hulp werd gezocht. 

Als sprake is van klachten die na een paar weken niet geweken zijn, of als er direct sprake is van ernstige symptomen, dan is het verstandig een letselschade advocaat in de arm te nemen. Dat kan kosteloos als het letsel door een ander is veroorzaakt. 

Deze site is een initiatief van Slot Letselschade. Onze medewerkers hebben in de loop der jaren samen duizenden slachtoffers bijgestaan. We maken daarbij gebruik van een uitgebreid netwerk van medisch adviseurs, re-integratie deskundigen, rekenkundigen,  indicatiestellers, hulpmiddelen leveranciers etc. Alles om het slachtoffer zoveel mogelijk te ontzorgen, zodat deze aan het herstel kan werken.